Kunst aan de Kim voor scholen

Voor scholen die hun leerlingen wat meer over kunst en cultuur willen leren biedt Kunst aan de Kim cursussen en excursies voor groepen leerlingen/studenten aan.

Voor scholen is het aanbod wat kunst en cultuur betreft nog steeds veel te gering, met Kunst aan de Kim kunt u uw leerlingen of studenten meer verdieping geven in hun eigen tempo, zodat kunst voor hen ook een magisch onderwerp wordt. Vaak is het een kwestie van niet weten wat het inhoud, waardoor leerlingen of studenten worden afgeschrokken van musea of andere culturele instellingen, als zij eenmaal op een leuke en leerzame manier kennis hebben gemaakt met de kunstwereld, zal het voor hen ook een verrijking worden.

De cursussen gaan over de chronologische kunstgeschiedenis; zij beginnen bij de prehistorie en eindigen bij de moderne hedendaagse kunst van nog levende kunstenaars. Deze reeks hoeft natuurlijk niet in zijn geheel gevolgd te worden. Men kan er ook voor kiezen een bepaald tijdsvak te kiezen en daar dieper op in te gaan. Daarnaast kan er gekozen worden uit themacursussen die een bepaalde discipline of stroming uit de kunstgeschiedenis belichten.
De cursussen worden op de doelgroep die de cursus gaat volgen aangepast en kunnen dus door iedereen gevolgd worden.

Daarnaast kunnen er excursies georganiseerd worden naar een museum of andere culturele activiteit in Nederland die aansluit op de gevolgde cursus.
De groep hoeft geen cursus gevolgd te hebben om een excursie te doen, deze kunnen ook apart besteld worden.